Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Министърът женкар
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Място:
Описание:
по "Новото пристанище" от Ст. Л. Костов

постановка Пламен Панев

сценография Цанко Цанев

Участват: ХРИСТО ГЪРБОВ /гост/, Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани

ЖЕНСКАТА ПРЕЛЕСТ - ДЕСЕРТЪТ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ

Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти.

Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова-сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.

Но в комедията на Ст.Л.Костов идва спасение: при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание , наричано Малинка, и от тук насетне се завъртва комедийната интрига - смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият ни комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич - явления, които са много по-човешки и искрени от "топлината" на министерското кресло.

Комедията на Ст.Л.Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата от власт- пари- любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали?

КОЧЕВ: Днес направих едно добро дело

Ах, сладка, мила женица!(Звъни.)Неочаквано…ненадейно…Щастие и за тях, и за мене.Ще изскоча най-после из моето старо пристанище!Сбогом, Ветке…сбогом, Буков!(Влиза Иван)…Няма да приемам…Отивам в Министерския съвет.Дай ми да се облека.(Иван му помага да се облече.)

А, Малинке, ах, сладурче!
Кога и къде:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: